Fyra färgglada affischer från VARTA®

VARTA®:s historia (2000-2009)

VARTA®:s batterier har levererat avancerad teknik, kraftfull prestanda och exceptionell service över hela världen i över 100 år.

2000: Vårt specialiserade innovationscentrum öppnar

VARTA® inviger ett nytt teknologiskt centrum för utveckling av bilbatterier i Hannover och sammanför några av branschens mest framstående ingenjörer.

2002: Johnson Controls investerar i framtiden

I november 2002, den global marknadsledaren Johnson Controls, Inc., förvärvade VARTA® bilbatteridivision för att ge denna affärsenhet en stabil grund för framtida tillväxt. Om du vill veta mer om Johnson Controls, gå till johnsoncontrols.com.

2003: Våra nya AGM-batterier kommer snabbt ut på OE-marknaden

VARTA® utses till den förste batterileverantören av AGM-batterier (Advanced Glass Mat) till originalutrustning av lyxbilar. AGM-batterier är spillsäkra och kräver inget underhåll.

2003: En ny prestandanivå för kommersiella fordon

Silverteknik till lastbilsbatterier lanseras till allmänt jubel. VARTA® Promotive Silver är den perfekta energikällan för kommersiella fordon, från de bästa bussarna till de senaste lastbilsmodellerna. Det är en helt underhållsfri produkt med lång livslängd och extremt hög prestanda.

2006: Nu kommer VARTA® Dynamic Trio

Johnson Controls släpper ut sina förstklassiga SLI-batterier VARTA® Dynamic Trio på marknaden. Silver, Blue och Black är alternativ som ser till att bilar i alla åldrar får allt de behöver.

2007: Innovativa start/stop-batterier gör skillnad

Nya VARTA® start/stop-batterier väcker snabbt förtroende hos tillverkare som BMW och Mini. Det dröjer inte länge förrän Johnson Controls blir den ledande leverantören av batterier till Start/Stopp-fordon, hybrider och elbilar.

2008: Vårt unika PowerFrame®-galler introduceras

Det patenterade, framtidsorienterade gallret är något av det bästa vi åstadkommit. Det ger optimalt energiflöde, ojämförlig prestanda och kompromisslös pålitlighet, oavsett hur batteriet används.

2009: 3 stora utmärkelser på 1 år

Den internationella inköpssammanslutningen TEMOT International belönade Johnson Controls med "Best Sales Marketing & After Sales Support Award 2009", av VOLVO fick vi "Truck Supplier Award 2009" och av General Motors EMEA utsågs Johnson Controls till ”Supplier of the Year 2009“.

2009: Tillverkarna litar på beprövade batterilösningar från VARTA® när det gäller start/stop

I början av året har redan över 80 % av alla Start/Stopp-fordon utrustats med ett VARTA®-batteri.

VARTA® Sök batteri


Är du företagare? Använd vår avancerade sökning i VARTA Partner Portal.

VARTA® Sök återförsäljare

Hitta andra återförsäljare