Ett hängivet miljöarbete

En leende liten flicka sitter i en bil med ögonen stängda och kramar en nallebjörn

Clarios är en aktiv ledare när det gäller hållbara metoder och initiativ som gör stor skillnad i världen. Vår miljöinriktning har varit en viktig del av vårt företags förpliktelser sedan dag ett, vilket bland annat visar sig i vårt sätt att aktivt minska avfallet i produktionen. Detta miljöengagemang är kärnan i ecosteps®, ett program som ser till att förbrukade blysyrabatterier kasseras och återvinnas på rätt sätt.

Vi är fullständigt fokuserade på att hela tiden minimera vår miljöpåverkan genom att förbättra våra anläggningars prestanda, främja hållbara lösningar i leveranskedjan och använda naturresurser och tillgångar på ett ansvarsfullt sätt.

En hållbar affär för kommande generationer

På Clarios strävar vi oavbrutet efter att leva upp till vårt miljöansvar och hållbarhet är själva kärnan i allt vi gör. På våra anläggningar använder vi teknik i världsklass och de bästa metoderna på jorden, våra tillverknings- och återvinningsmetoder har satt ny standard för hälsa, säkerhet och miljö inom branschen.

Vårt hängivna arbete för hållbarhet bevisas av våra innovativa, avancerade batterier till hybrider och elfordon. Vi erbjuder även en eftermarknad med den senaste teknologiska utvecklingen som hjälper våra kunder att spara energi, minska utsläpp och bränsleförbrukning och öka återvinningen.

Vi går i spetsen för återvinning av blysyrabatterier

Innovativa och teknologiskt avancerade tillverkningsprocesser innebär att upp till 90 % av blyet i alla VARTA® fordonsbatterier återvinns. Varje gång du köper en av våra produkter kan du tack vare återvinningens effektivitet därför vara säker på att du bidrar till att bevara värdefulla resurser.

På Clarios är vi stolta över att ha bidragit till att utveckla ett återvinningssystem med en sluten cirkel, en av de bästa framgångshistorierna någonsin. Tack vare våra kunders värdefulla bidrag har vi lyckats göra bilbatterier med blysyra till den mest återvunna produkten i USA som samlas in till över 97 %.

Det mest avancerade återvinningscentret i Europa öppnades av Clarios år 1905 i tyska Krautscheid och håller nu på att förbättras för att bli ännu effektivare.

Besök Clarios för att få veta mer om återvinning

ecosteps®: det ansvarsfulla, hållbara sättet att återvinna batterier

Vårt effektiva ecosteps återvinningsprogram är det senaste logiska steget i vårt hängivna arbete för att spara på jordens resurser och skydda miljön. Programmet ecosteps som nu lanseras i Europa har utformats för att förbrukade fordonsbatterier ska kunna kasseras och återvinnas på rätt sätt, så att du kan känna dig tryggt förvissad om att allt bly som tas ut ur ditt batteri återanvänds och att alla rättsliga krav uppfylls.

Det är därför som så många verkstäder över hela Europa vill bli officiella insamlingsställen.

VARTA® Sök batteri


Är du företagare? Använd vår avancerade sökning i VARTA Partner Portal.

VARTA® Sök återförsäljare

Hitta andra återförsäljare