En svart bil kör på en väg, sedd från sidan

EFB-teknik

VARTA® erbjuder batterier med EFB-teknik (enhanced flooded battery) för leverans av överlägsen tillförlitlighet och prestanda jämfört med ordinarie blysyrabatterier till bilar och kommersiella fordon. Våra batterier har utvecklats för att möta kundens individuella behov och tillverkas i europeiska fabriker för att uppfylla den högsta kvalitetsstandarden.

EFB-teknik för bilar

EFB-batterier stödjer applikationer som är verksamma med en partiell laddningsstatus och inte kräver djupurladdningsförmågan hos ett AGM-batteri. Detta möjliggörs av ett polyfleecematerial som installeras på den positiva plattans yta. Resultatet blir en stabilisering av plattornas aktiva material vilket i sin tur ökar batteriets uthållighet.

Fördelar inkluderar:

  • Mer än dubbelt så stor partiell laddningsstatus och djupurladdningsprestanda som hos ett ordinarie batteri.
  • Stöd för ett högre antal motorstarter och förlängda avstängningsperioder.
  • Förbättrad laddningsacceptans jämfört med ett ordinarie vätskefyllt batteri.
  • Tillgängliga konstruktioner inkluderar en design som förbättrar den termiska stabiliteten för användning i motorhuvar och varma klimat.
  • Perfekt anpassad efter Start/Stopp-fordon utan regenerativa bromssystem samt för fordon med ovanligt höga energibehov, oavsett om detta orsakas av ett tuffare körschema eller fler installerade tillbehör.
  • Dessutom inkluderar våra EFB-produkter PowerFrame® -teknik för högre startkraft och pålitlig prestanda.

EFB-teknik för kommersiella fordon

Det unika batteriet VARTA® Promotive EFB har utformats speciellt för högpresterande kommersiella fordon och erbjuder den allra senaste tekniken vad gäller syraskiktning och vibrationstålighet. Det är den enda produkten på marknaden som innehåller blandningselement, exklusivt utvecklade och patenterade av Clarios, före detta Johnson Controls Power Solutions. EFB-teknik erbjuder garanterat pålitlig prestanda även i de tuffaste applikationerna och passar perfekt för end-of-frame-installationer

Fördelar inkluderar:

  • Ett unikt blandningselement reducerar risken för syraskiktning och erbjuder en optimal lösning för alla djupurladdningsapplikationer. Det mekaniska systemet använder fordonets tröghetskrafter för att blanda syran i vätskefyllda batterier.
  • Överlägsna interna fixeringar med smältlim i toppklass. Mycket hög vibrationstålighet som passar perfekt för end-of-frame-installationer i syfte att säkerställa högsta produktprestanda.
  • Den unika Labyrinth Lid-tekniken erbjuder 100 % spillskydd och väldigt låg vattenförbrukning.
  • Hög cyklingsförmåga garanteras genom PowerFrame®-teknik, förbättrad positiv klistermassa och galler-till-massa-vidhäftning. Polyfleecematerial installerat på den positiva plattans yta ger en betydande förbättring av cykellivprestanda.
  • Minimerade garantikostnader.

EFB:s tekniska egenskaper

Scrim avser ytterligare ett polyesterelement mellan plattan och separatorn. Scrim-elementet håller det aktiva materialet på plats inuti plattan och förhindrar erosion av massa. Resultatet är en förbättrad djupurladdningstålighet och överlägsen laddningsacceptans.

Det fastklistrade fleecematerialet håller plattorna på plats oavsett situation eller förhållande.

Syracirkulation (blandningselement)

Syracirkulatorn förebygger uppkomsten av syraskiktning. Elementet använder sig av fordonets naturliga rörelser för att hålla syran inuti batteriet i konstant cirkulation. Syradensiteten förblir på homogena nivåer vilket i sin tur förbättrar laddningsacceptansen och förlänger det övergripande batterilivet.

En detaljerad snittsymbol av ett EFB VARTA®-batteri

VARTA® Sök batteri


Är du företagare? Använd vår avancerade sökning i VARTA Partner Portal.

VARTA® Sök återförsäljare

Hitta andra återförsäljare