Båtbatterier från VARTA®

En segelbåt i öppet vatten mot en blå himmel

Är du en entusiastisk båtägare? Vill du kunna njuta fullt ut av din båttur? Då måste du se till att båten har konstant energiförsörjning. VARTA® erbjuder olika typer av båtbatterier till din motorbåt, segelyacht, motoryacht eller elbåt. Blysyrateknik i kombination med AGM-teknik ger mycket hög stöt- och vibrationstålighet och är därför perfekt för högpresterande båtar. Du kan helt lita på att våra batterier kommer säkra driften av viktig utrustning såsom navigationssystem, innerbelysning och kylskåp samt båtlyx som satellit-TV, mikrovågsugn och diskmaskin. Då alla dessa enheter är anslutna samtidigt krävs det ett batteri som levererar exceptionell prestanda.

VARTA®:s båtbatterier

VARTA® erbjuder ett stort antal båtbatterier: Professional Deep Cycle AGM, Professional Deep Cycle, Professional Dual Purpose AGM, Professional Dual Purpose och Professional Starter. Vart och ett av dessa batterier har sina olika fördelar och användningsområden. Professional Deep Cycle AGM har utvecklats speciellt för elbåtar och yachter. Då det erbjuder minimal självurladdning passar det perfekt för säsongsanvändning. Professional Deep Cycle har utvecklats för att regelbundet djupurladdas innan det laddas på nytt. Professional Dual Purpose AGM har utformats för fritidsbåtar med ordinarie energibehov. De kan användas både för att starta motorn och driva tillbehör och utrustning ombord. Professional Dual Purpose är ett hållbart och underhållsfritt batteri. Batteriet Professional Starter passar alla marina startmotorer och kräver inget underhåll.

Tekniken i våra båtbatterier

Tillbringar du gärna din lediga tid på det öppna havet är du definitivt i behov av VARTA®:s Professional-batterier. Då de har en längre livscykel erbjuder de även en högre cyklisk tålighet. För att säkerställa en lång livslängd på batteriet bör du kontrollera att det är fulladdat innan du monterar det (vår rekommenderade laddningsström är 10 % av den angivna kapaciteten i ampere). Det är viktigt att tänka på att batteriet troligen inte kommer att användas under större delen av året (vilket inte är ovanligt då det gäller båtbatterier). Ett batteri med minimal självurladdning är i dessa situationer att föredra för att bibehålla dess prestanda.

VARTA®:s båtbatterier är underhållsfria

VARTA® vill inte riskera att du förlorar ström till viktiga kommunikations- och navigationssystem när du befinner dig på öppet vatten. Därför är samtliga VARTA®:s Professional-batterier för båtar underhållsfria.

VARTA® Sök batteri

VARTA® Sök återförsäljare

Hitta andra återförsäljare